Cestoviny s kalerábom, to neznie veľmi lákavo. Priznám sa, že pár krát do roka „mačingujem„a je to zatiaľ najúčinnejší a „najpríjemnejší “ spôsob, ako byť opäť vo svojej koži. Keď som sa dostala po recept na cestoviny s kalerábom, až tak veľmi som sa nepotešila. S kalerábom… 🙁 Nemám rada ani kapustové, nie to ešte s kalerábom. Ale chcela som mať štíhly pás, tak som musela poslúchať jasné pokyny v knižke. Prečo mi napokon chutia? Pretože troška podvádzam. Ale len troška a len niekedy. A pretože som si spomenula, kedy mi chutili mamine cestoviny najviac.
Recept na cestoviny s kalerábom podľa Antónie:
Ingrediencie:
stredne veľký kaleráb
150 g cestovín
olej
cibuľa
soľ
mleté korenie
Postup (upravený):
V prvom rade, používam najlepšie cestoviny, aké mám. Pre mňa sú to sicílske, ktoré si nosím z dovolenky. Cestoviny dajte variť podľa pokynov na obale a medzitým ( ešte lepšie, predtým) dajte na olej osmažiť minimálne stredne veľkú cibuľu. V tomto bode občas podvádzam. Je tu malá vsuvka, ktorú môžete vynechať. Na olej totiž prihodím najprv (naozaj) veľmi malé množstvo mangalicovej slaninky. Až potom pridám cibuľu. Napriek tomu, že údeniny nepoužívam. Pár tenkých „minikocečiek.“ Urobí to výbornú chuť. Osoľte a pridajte na hrubom strúhadle nastrúhaný čerstvý kaleráb dobrej chuti. Môžete okoreniť čiernym korením, ja si rada pridám ešte taliansku zmes a mám to trochu pikantnejšie. Nechám spolu restovať a nepridávam žiadnu vodu! Voda to pokazí. Ak je kaleráb čerstvý, pustí sám vodu a treba počkať, kedy sa voda celkom odparí. Potom pridajte uvarené cestoviny, trocha premiešavajte a hotovo!
Toto je fajn. Bude vám to chutiť.
Ale najviac vám to bude možno chutiť o dve hodiny, kedy si zvyšné cestovinky zohrejete tak, že ich necháte jemne pripiecť. Neponáhľajte sa, čakajte, kým budú zo spodu sfarbené do ružova a do chrumkava. Hlavne ich poriadne poobracajte, aby tých pripečencov bolo dosť. Tak to robila moja mamina a mne to takto stále chutí najviac.
Rýchle, jednoduché, lacné a myslím, že aj chutné. Čo poviete?