29 júla

Citrónové rezy – letné, osviežujúce, bezlepkové

0  comments

Konečne sa má ochladiť až o 10 stupňov, takže to bude tridsať!  Využite chladnejšie noci a upečte si tento rýchly, nenáročný a veeeľmi osviežujúci citrónikový dezertík. 

Citrónové rezy, recept:

6 žĺtkov
6 lyžíc cukru ( cca 140g ) 
3 – 4 lyžice múky ( 50 – 70g ) 
sneh zo 6 bielkov
žĺtka s cukrom vymiešame do svetlej peny, pridáme  3-4 lyžice múky a na záver zľahka vmiešame sneh zo 6 bielkov. Cesto vyleje sa na vymastený, múkou posypaný plech, ešte lepšie na papierom vyložený plech a  pečieme na cca 180°C. 
Plnka: 
500g mascarpone
1/2 balíčka Bourbonská Vanilka (cukor) 
1 balenie (325g) Sicilian Lemon Curd  – dostať v Marcs&Spencer v Eurovea
1 1/2 kelímka (cca 360ml) šľahačky 
 Mascarpone zmiešame s citrónovým krémom. Trocha treba nechať vo fľaške na dozdobenie/dochutenie dezertu. Vzniknutý citrónový krém natrieme na piškót a odporúčam nechať aspoň 12 hodín v chladničke.  Citrónový krém prenikne do cesta a zvlhčí ho,  dezert bude šťavnatý, chladivo osviežujúci…

Keď sa už konečne chystáme podávať dezert, potrieme vyšľahanou so šľahačkou (1 1/2 kelímka), ktorú sme vymiešali s cukrom a vanilkou. Na záver na šľahačku s lyžičkou „nahádzať“ zvyšok citrónového krému z fľašky a jemne rozotrieť do strán.  Najlepší je na druhý deň.
PS: ja som použila bezlepkovú múku Jizerku a je to super. 

Dajte vedieť, či chutil 🙂

Citrónové rezy – letné, osviežujúce, bezlepkové
osviežujúce citrónové rezy

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Mohlo by sa Vám páčiť

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Prihláste sa na odber nových receptov

>