Konečne sa má ochladiť až o 10 stupňov, takže to bude tridsať! Využite chladnejšie noci a upečte si tento rýchly, nenáročný a veeeľmi osviežujúci citrónikový dezertík.
Citrónové rezy, recept:
6 žĺtkov
6 lyžíc cukru ( cca 140g )
3 – 4 lyžice múky ( 50 – 70g )
3 – 4 lyžice múky ( 50 – 70g )
sneh zo 6 bielkov
žĺtka s cukrom vymiešame do svetlej peny, pridáme 3-4 lyžice múky a na záver zľahka vmiešame sneh zo 6 bielkov. Cesto vyleje sa na vymastený, múkou posypaný plech, ešte lepšie na papierom vyložený plech a pečieme na cca 180°C.
Plnka:
500g mascarpone
1/2 balíčka Bourbonská Vanilka (cukor)
1 balenie (325g) Sicilian Lemon Curd – dostať v Marcs&Spencer v Eurovea
1 1/2 kelímka (cca 360ml) šľahačky
1 1/2 kelímka (cca 360ml) šľahačky
Mascarpone zmiešame s citrónovým krémom. Trocha treba nechať vo fľaške na dozdobenie/dochutenie dezertu. Vzniknutý citrónový krém natrieme na piškót a odporúčam nechať aspoň 12 hodín v chladničke. Citrónový krém prenikne do cesta a zvlhčí ho, dezert bude šťavnatý, chladivo osviežujúci…
Keď sa už konečne chystáme podávať dezert, potrieme vyšľahanou so šľahačkou (1 1/2 kelímka), ktorú sme vymiešali s cukrom a vanilkou. Na záver na šľahačku s lyžičkou „nahádzať“ zvyšok citrónového krému z fľašky a jemne rozotrieť do strán. Najlepší je na druhý deň.
PS: ja som použila bezlepkovú múku Jizerku a je to super.
Dajte vedieť, či chutil 🙂
