31 mája

Mango torta – bezlepková

0  comments

Milujem mango a niekedy dostať v Bille veľmi dobré, sladké mango, balené po dvoch kusoch. Neviem sa ho dojesť. A torta s mangom, to musí byť úžasné. S čím ho skombinovať? Musí to byť niečo jemné a svieže a ľahké. Takže, mascarpone, šľahačka, ale aj trocha tvarohová chuť a príjemné vôňe. A je tu mangová torta…

Korpus:

120 g trstinového cukru 
120 g pomletých orechov 
6 vajec
štipka soli
Cukor vymiešame  so žĺtkami do svetlej peny, potom pridáme pomleté orechy a na záver postupne pridáme vyšľahané bielka. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi na 45 minút, podľa potreby aj viac…

Krém – náplň:

120 g mascarpone
1ks syr Philalephia a 1PL kyslej smotany
50 – 100 g cukru
1/2 sáčku pravého vanilkového cukru ( DM) alebo 1ČL vanilkového extraktu(dostať v M&S)                                                                                                                                                                             2 PL fialkového likéru  ( nemusí byť)                                                                                                                                                                                                                                                                      1 ČL extraktu pomarančového kvetu  ( nemusí byť)                                                                                                                                                                                                                                       štipka soli                                                                                                                                                                                                                                                                                                               1 ks zrelého manga – nakrájať na drobnejšie kocky
Všetko jemne ale poriadne rozmiešať do hladka. Korpus rozpolíme a na spodnú časť natrieme krém. Na krém poukladáme kocky manga a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Zabalíme a dáme do chladničky. Pred podávaním potrieme šľahačkovým krémom a dozdobíme mangom, môžete pridať kvôli farebnosti  jahody alebo zrelé kiwi. Tortu po obvode ozdobte opraženými mandľovými lupienkami.
Šľahačkový krém:
1 šľahačka
1 – 2 PL mascarpone, aby bola šľahačka tuhšia a krémovejšia
cca 20  g cukru 
1ČL vanilkového extraktu

Na dozdobenie: 

1 ks zrelého manga
pár čerstvých jahôd alebo zrelé kiwi
opražené mandľové lupienky 

 

Mangová torta bezlepková

 

Mango torta bezlepková

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Mohlo by sa Vám páčiť

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Prihláste sa na odber nových receptov

>