Milujem mango a niekedy dostať v Bille veľmi dobré, sladké mango, balené po dvoch kusoch. Neviem sa ho dojesť. A torta s mangom, to musí byť úžasné. S čím ho skombinovať? Musí to byť niečo jemné a svieže a ľahké. Takže, mascarpone, šľahačka, ale aj trocha tvarohová chuť a príjemné vôňe. A je tu mangová torta…
Korpus:
120 g trstinového cukru
120 g pomletých orechov
6 vajec
štipka soli
120 g pomletých orechov
6 vajec
štipka soli
Cukor vymiešame so žĺtkami do svetlej peny, potom pridáme pomleté orechy a na záver postupne pridáme vyšľahané bielka. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi na 45 minút, podľa potreby aj viac…
Krém – náplň:
120 g mascarpone
1ks syr Philalephia a 1PL kyslej smotany
50 – 100 g cukru
1/2 sáčku pravého vanilkového cukru ( DM) alebo 1ČL vanilkového extraktu(dostať v M&S) 2 PL fialkového likéru ( nemusí byť) 1 ČL extraktu pomarančového kvetu ( nemusí byť) štipka soli 1 ks zrelého manga – nakrájať na drobnejšie kocky
50 – 100 g cukru
1/2 sáčku pravého vanilkového cukru ( DM) alebo 1ČL vanilkového extraktu(dostať v M&S) 2 PL fialkového likéru ( nemusí byť) 1 ČL extraktu pomarančového kvetu ( nemusí byť) štipka soli 1 ks zrelého manga – nakrájať na drobnejšie kocky
Všetko jemne ale poriadne rozmiešať do hladka. Korpus rozpolíme a na spodnú časť natrieme krém. Na krém poukladáme kocky manga a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Zabalíme a dáme do chladničky. Pred podávaním potrieme šľahačkovým krémom a dozdobíme mangom, môžete pridať kvôli farebnosti jahody alebo zrelé kiwi. Tortu po obvode ozdobte opraženými mandľovými lupienkami.
Šľahačkový krém:
1 šľahačka
1 – 2 PL mascarpone, aby bola šľahačka tuhšia a krémovejšia
cca 20 g cukru
1ČL vanilkového extraktu
1 – 2 PL mascarpone, aby bola šľahačka tuhšia a krémovejšia
cca 20 g cukru
1ČL vanilkového extraktu