Kokosový mousse au chocolatte z bielej čokolády s jahodovou omáčkou
Recept:
1 čerstvá, vychladená šľahačka (2,5dl)
– ideálna je 36%, perfektne a rýchlo sa vymieša
1/2 – 3/4 plátku želatíny alebo 1 vajce
120g bielej čokolády
vanilková esencia
Najprv si zalejte v malej miske želatínu a nechajte ju napučať. Čokoládu nalámte na kocky, a dajte hlbokého taniera na hrniec s vodou a nad parou nechať roztopiť. Treba premiešavať so stierkou.
Medzitým vymiešať dotuha šľahačku.
Želatína už zmäkla, tak ju vyberte a roztopte ju prihrievaním v troške šľahačky. Toto vylejte do vlažnej čokolády. Pozor, teraz to bude vyzerať zle. Začne to tuhnúť, až máte pocit, že ste práve všetko pokazili. Len to nevzdávajte a premiešavajte. Po troche pridávajte našľahanú šľahačku, aby ste tú masu rozriedili. Pridajte a… jemne! rozmiešajte. Opakujte, bude to stále lepšie vyzerať. Pridávajte postupne viac šľahačky a napokon celú masu veľmi zľahka vymiešajte so zvyškom šľahačky a dajte stuhnúť.
( ak sa Vám to nepodarí na prvý šup, nič si z toho nerobte, nesúvisí to s inteligenciou)
Jahodová omáčka
Rozrežte struk – kupujte mäkký – vyškrabte z neho opatrne čo najviac dužiny a všetko hoďte do mixéra s kryštáľovým cukrom a rozmixutej. Práve ste získali pravý vanilkový cukor. Zvyšok strukov uložte s cukrom do fľašky alebo pridajte do cukorničky, bude vanilkovo voňavý.
Mňam, ta pěna vypadá skvěle a s jahodovou omáčkou se musí parádně doplňovat 🙂 Hned bych ti to snědla 😀
ˇAno, zaujímavé, že k moussu z bielej čokolády sa viac hodia jahody a ku klasickému moussu z tmavej čokolády sa žiada niečo "ostrejšie", napríklad, maliny.