13 júla

Mousse au chocolatte z bielej čokolády s jahodovou omáčkou

2  comments

Kokosový mousse au chocolatte z bielej čokolády s jahodovou omáčkou

 

 Recept:

1 čerstvá, vychladená šľahačka (2,5dl)
 – ideálna je 36%, perfektne a rýchlo sa vymieša

1/2 – 3/4 plátku želatíny alebo 1 vajce

120g bielej čokolády
vanilková esencia 

Najprv si zalejte v malej miske želatínu a nechajte ju napučať. Čokoládu nalámte na kocky, a dajte hlbokého taniera na hrniec s vodou a nad parou nechať roztopiť. Treba premiešavať so stierkou. 
Medzitým vymiešať dotuha šľahačku. 
Želatína už zmäkla, tak ju vyberte a roztopte ju prihrievaním v troške šľahačky. Toto vylejte do vlažnej čokolády. Pozor, teraz to bude vyzerať zle. Začne to tuhnúť, až máte pocit, že ste práve všetko pokazili. Len to nevzdávajte a premiešavajte. Po troche pridávajte našľahanú  šľahačku, aby ste tú masu rozriedili. Pridajte a… jemne! rozmiešajte. Opakujte, bude to stále lepšie vyzerať. Pridávajte postupne viac šľahačky a napokon celú masu  veľmi zľahka vymiešajte so zvyškom šľahačky a dajte stuhnúť. 
( ak sa Vám to nepodarí na prvý šup, nič si z toho nerobte, nesúvisí to s inteligenciou)

Jahodová omáčka

250g jahôd
50g trstinového cukru  s vanilkou  – rozmixovať ponorným mixérom

Mousse au chocolatte z bielej čokolády s jahodovou omáčkou
pena z bielej čokolády s jahodovou omáčkou

 

Pre istotu uvádzam aj návod, ako si pripraviť domáci pravý vanilkový cukor ale najlepšie je kúpiť vanilkovú esenciu.
Vanilkový cukor:
250 – 500g trstinového cukru
1 -2 struky vanilky (treba pozrieť, ale v sáčku je väčšinou len jeden)

Rozrežte struk – kupujte mäkký – vyškrabte z neho opatrne čo najviac dužiny a všetko hoďte do  mixéra s kryštáľovým cukrom a rozmixutej.  Práve ste získali pravý vanilkový cukor. Zvyšok strukov uložte s cukrom do fľašky alebo pridajte do cukorničky, bude vanilkovo voňavý.

Print Friendly, PDF & Email

Mohlo by sa Vám páčiť

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Prihláste sa na odber nových receptov

    >